Kids` Athletics – seminar pentru profesori-antrenori

DSC_2016Pe 25 aprilie, Federația de Atletism din Republica Moldova a organizat Seminarul practic-metodic „Kids` Athletics – Atletismul pentru Copii”, după programul federaţiei internaţionale de profil (IAAF). La eveniment au participat 30 de profesori de educaţie fizică, profesori-antrenori şi specialişti din raioanele republicii, 60 de studenţi şi 6 echipe de câte 8 elevi (+ profesorul) din şcoli reprezentând toate sectoarele Capitalei.

Seminarul este orientat spre copiii care încep practicarea atletismului şi oferă antrenorilor suportul informaţional, metodologic şi logistic pentru a-i ajuta pe tinerii sportivi în primii lor paşi pe acest tărâm.

Seminarul a fost condus de membra Biroului FAM Svetlana Svecla, care este coordonatoarea proiectului „Kids` Athletics în cadrul Federaţiei şi lector certificat al IAAF. Măsura a început cu un cuvânt de salut oferit de preşedintele FAM Anatolie Balan participanţilor.
Evenimentul a constat din 2 părţi:
– teoretică, cu prezentări video, la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport;
– practică: competiţii cu copii, la Manejul de atletism.

La încheierea acţiunii, micii atleţi şi profesorii au primit certificate speciale şi băuturi răcoritoare din partea sponsorilor.

Anterior, Federaţia a primit de la IAAF 5 seturi de echipament special pentru desfăşurarea manifestărilor de acest gen, care au fost transmise principalelor centre de dezvoltare a atletismului din ţară: oraşelor Chişinău, Bălţi, Bender, Tiraspol, iar un set a fost dăruit USEFS care în viitor va organiza nu doar măsuri cu copiii, dar şi cursuri de calificare pentru antrenori, profesori de educaţie fizică şi specialişti din ţară.

Următoarea etapă a implementării programului IAAF va consta în organizarea unor evenimente similare în teritoriu de către centrele menţionate.

DSC_2016 DSC_1994 DSC_1973 DSC_1885