Medalii şi un nou record naţional la Cupa Europei de aruncări

Pe 11-12 martie selecţionata Lotului naţional al Republicii Moldova a participat la Cupa Europei de aruncări în Las Palmas de Gran Canaria (Spania). Sportivii au evoluat la un nivel înalt alături de concurenţi din alte 32 ţări europene.
Astfel, Andrian Mardare (originar din r. Hânceşti), pregătit de antrenorul Valeriu Lungu, a cucerit din prima încercare medalia de aur (tineret U23) la aruncarea suliţei şi a stabilit un nou record naţional cu rezultatul 82,34m, la categoriile tineret şi seniori. Recordul precedent de 78,48m îi aparţine, de asemenea, lui Andrian şi a fost stabilit anul trecut la Campionatul naţional al României în Cluj Napoca. Performanţa de acum îl califică pe sportiv pentru titlul de Maestru Internaţional al Sportului.
Tânăra Alexandra Emilianov (17 ani) a intrat şi ea în concurs la categoria tineret U23, proba aruncarea discului, reuşind să se plaseze a 3-a cu rezultatul de 54,66m.
Aceste reuşite îi plasează pe cei doi atleţi în fruntea candidaţilor olimpici pentru Jocurile de la Tokyo, în 2020.
Succese lăudabile au obţinut, de asemenea, la aruncarea ciocanului atleţii olimpici Zalina Petrivskaya – locul 4 şi fratele ei Serghei Marghiev – locul 5, la categoria seniori.