Echipament sportiv nou pentru membrii Lotului naţional de atletism

Federaţia de Atletism din Republica Moldova a prezentat astăzi noul echipament sportiv pentru perioada 2017-2020. Începând cu sezonul sportiv de vară, membrii Lotului naţional vor îmbrăca noile articole vestimentare la toate competiţiile internaţionale din ciclul olimpic actual: campionatele mondiale, europene, balcanice şi alte concursuri de pe arena mondială.

Acest echipament reprezintă o prelungire a colaborării cu compania JOMA, care a produs vestimentaţia sportivă destinată atleţilor şi anterior. Federaţia a reuşit să găsească mijloacele necesare, cca. 200.000 lei, pentru procurarea celor o sută de  seturi din noua colecţie, care corespunde cerinţelor şi standardelor elaborate de  federaţia internaţională de profil (IAAF). Uniforma constă în maiou, top, chiloţi, colanţi, trening, şi are aplicate pe ea insigna producătorului şi simbolica de stat – drapelul, stema şi inscripţia MOLDOVA.

Atleţii consideră că noul echipament le va permite o individualizare estetică la competiţiile de peste hotare, în timp ce promovează imaginea Republicii Moldova pe arena internaţională, şi le va aduce noroc şi performanţe la cele mai importante starturi.