Succesele juniorilor moldoveni la balcaniada de atletism

Pe 1 şi 2 iulie, atleţii noştri au avut un start important în or. Piteşti din România, la Campionatul balcanic pentru juniori I (a.n. 1998-1999). Aici ei au concurat alături de 386 sportivi din 16 ţări. Acest concurs reprezintă o etapă în selecţia către Campionatul Europei U20, care urmează să aibă loc la mijlocul lunii iulie în Italia, iar şase sportivi au îndeplinit deja baremurile de calificare.
La Piteşti, echipa din Republica Moldova s-a plasat pe locul 5 în clasamentul pe medalii, cu 4 decoraţii de aur, 1 de argint şi 1 de bronz.
Astfel, talentata Alexandra Emilianov şi-a demonstrat încă o dată măiestria, nu la una ci la două probe de-o dată: la aruncarea discului – 56,35m, locul 1, şi la aruncarea greutăţii – 15,29m, la fel, locul 1.
La aruncarea ciocanului, Dan Morari a ocupat locul întâi cu performanţa personală de 71,64m, lăsând în urmă cu un centimetru pe reprezentantul echipei Greciei.
La aruncarea suliţei, doi sportivi moldoveni s-au plasat pe primele două locuri! Alexei Oleinic a marcat 70,34m şi Denis Picus – 69,95m, ambii cu performanţe personale!
Merită să fie menţionate aici Anastasia Calinina, cu locul 3 la triplusalt (12,67m), şi Alina Andriţchi, cu locul 4 la aruncarea ciocanului (51,84m).
Bravo atleţi! Vă urăm succese şi mai măreţe în viitor.