Bronz la europenele U23 pentru Andrian Mardare

La Campionatul Europei U23, care a avut loc pe 13-16 iulie în Bydgoszcz/Polonia, atletul nostru Andrian Mardare (antrenor Valeriu Lungu) a obţinut o nouă medalie în palmares – bronz la aruncarea suliţei.
Mai întâi, Andrian s-a calificat cu succes în preliminariile la această probă cu rezultatul de 76,06m. În finală, chiar din prima încercare, Andrian a aruncat suliţa la 78,76m şi a condus plutonul de aruncători până când maghiarul Norbert Rivasz-Toth a mutat jalonul la 83,08m (un nou record naţional al Ungariei). În a şasea şi ultima încercare, reprezentantul Greciei Ioannis Kiriazis a aruncat suliţa la 81,04m şi astfel s-a plasat pe locul 2.
Menţionăm că pentru Andrian Mardare acest an a fost foarte intens. Sezonul internaţional a început în martie, în Spania, la Cupa Europei de aruncări, unde a învins la categoria U23 cu 82,34m cu un nou record naţional. A urmat Campionatul naţional de vară, la care a mai stabilit un record naţional de 82,38m. Pe 5 iunie Andrian a reuşit o performanţă extraordinară la JOSEF ODLOŽIL MEMORIAL, în Cehia. Cu un rezultat de 83,71m, sportivul a realizat nu doar o performanţă personală, dar şi un nou record naţional la aruncarea suliţei. 83,93m a fost următorul record înscris de Andrian, de data aceasta la Campionatul Europei pe echipe în Israel.
Totuşi, sezonul competiţional încă nu s-a încheiat pentru atlet. Urmează încă două starturi foarte importante – Campionatul mondial în Marea Britanie şi Universiada mondială în Taiwan – şi sarcina care stă la moment în faţa sportivului şi a antrenorului este recuperarea şi păstrarea formei fizice.
Cu această ocazie îi urăm lui Andrian Mardare multe bucurii şi realizări mari în continuare!