Moldovan Youth Challenge, ediția 2022

Moldovan Youth Challenge, ediția 2022

Sâmbătă, 14 mai 2022, Chișinăul și Stadionul DINAMO, au găzduit participanții la ediția a patra a competițiilor internaționale pentru juniori U18 „Moldovan Youth Challenge”. În concurs au intrat peste 200 de sportivi din Republica Moldova și din țările vecine: România,  Ucraina și Bulgaria. Deși ziua a fost mai degrabă vântoasă, totuși soarele și verdele naturii au creat o atmosferă de sărbătoare și emoții memorabile pentru tinerii participanți, care au alergat, au sărit, au aruncat și s-au bucurat de bunăvoința concurenților în condiții de pace și camaraderie.

Printre atleții care s-au remarcat îi vom menționa pe următorii (REZULTATE complete, aici):
– Tacu Platon (Chișinău, MEC), sărituri în înălțime – 200cm;
– Mazur Alexandr (Camenca), aruncarea greutății – 17,81m și aruncarea discului – 52,22m;
– Iusumbeli Marina (Bender), triplusalt – 12,37m;
– Alexeeva Anastasia (Bender), 100m – 12,79 și 100m/garduri – 14,78;
– Glazîrin Denis (Bender), 110m/garduri – 58,77;
– Fieraru Diana (Chișinău, MEC), 400m/garduri – 1.07,32;
– Yordanov Stanimir (Bulgaria), aruncarea suliței – 49,96m;
– Eremeia Ana-Maria (Chișinău, LRPS), aruncarea suliței – 40,45m;
– Ciui Ilia (Chișinău, MEC), aruncarea ciocanului – 68,68m.

Acest concurs a fost organizat de Federația de Atletism di Republica Moldova cu susținerea Asociației Europene de Atletism și a Comitetului Național Olimpic și Sportiv. El deschide sezonul competițional de vară la atletism și reprezintă o etapă de selecție pentru categoria juniori U18, care în această vară au câteva starturi importante: Festivalul Olimpic al Tineretului European (Slovacia), Campionatul european U18 (Israel) și Campionatul balcanic U18 (Muntenegru).

Amintim că ediția inaugurală a competițiilor internaționale „Moldovan Youth Challenge” a avut loc în 2018 și a avut loc în conexiune cu renovarea Stadionului DINAMO, la care au contribuit mai multe structuri din țară și de peste hotare, printre care CNOS, FAM, Ministerul Afacerilor Interne, Solidaritatea Olimpică, Fundația Internațională de Atletism (IAF) ș.a. La eveniment au participat atunci, în afară de reprezentanții acestor organizații, Președintele Asociației Europene de Atletism, Svein Arne-Hansen, și Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Concursul se desfășoară anual în prima sâmbătă a lunii mai și prezintă interes pentru federațiile din țările din regiune, fiind o platformă de selecție pentru competițiile naționale de anvergură și campionatele regionale.

Foto: Jiri Kottas, 2022 (pentru galerie, accesați aici)

Foto: Oleg Verșebeniuc, 2022

Partajează