Primele competiții oficiale ale sezonului și primul campion la atletism

Primele competiții oficiale ale sezonului și primul campion la atletism

Campionatul balcanic la semi-maraton s-a desfășurat astăzi, 23 august 2020, în capitala Croației, orașul Zagreb, în cadrul cursei International Zagreb21 Half Marathon

La campionat au participat 32 de atleți din 9 țări balcanice, care au luat startul împreună cu alți peste 800 de alergători din cursa se masă.

Republica Moldova a delegat la aceste competiții – anulate, apoi reprogramate și primele oficiale în actuala situație de pandemie – doi atleți: Maxim Răileanu și Mihail Bizniuc. Maxim este cel care a câștigat aurul la proba masculină cu performanța de 1 oră 5 min 58 secunde, fiind urmat de Yavuz Agrali și Murat Emektar, ambii din Turcia, cu rezultatele de 1:06.23 și 1:06.56, respectiv.

În clasamentul pe echipe, Turcia s-a situat pe primul loc, Republica Moldova pe locul doi și România pe locul trei.

Rezultatele la proba feminină: Fatma Demir (Turcia) – 1:13.48, Bojana Bjeljac (Croația) – 1:13.56 și Militsa Mircheva (Bulgaria) – 1:13:59. Clasamentul pe echipe, femei: Croația, Bulgaria, Turcia.

Competițiile au avut loc cu respectarea anumitor restricții, cum ar fi purtarea măștii faciale până la darea startului, cu posibilitatea de a fi scoasă în timpul alergării. Pe de altă parte, deplasarea propriu-zisă a sportivilor a prezentat anumite dificultăți legate de puținele curse și companii aeriene operante la moment, precum și cerința de a avea un test negativ la covid-19.

Pentru Maxim Răileanu participarea la Campionatul balcanic i-a oferit șansa de a se califica la Jocurile Olimpice 2021 de la Tokyo, prin acumularea punctelor în rankingul mondial.

La întoarcerea în țară Maxim Răileanu și Mihail Bizniuc vor participa la Campionatul național la atletism, programat pe datele de 25 și 26 august 2020.

Partajează