Primii pași spre Paris 2024

Primii pași spre Paris 2024

În dimineața zilei de astăzi, 19 decembrie, maratonista Lilia Fisikovici (Tozlovanu) a început cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024: sportiva noastră a participat la competițiile de elită Taipei City Marathon  și a ajuns la finiș a treia, cu un rezultat de 2 ore 32 min 48 sec! Cu atât mai remarcabil, cu cât prima și a doua clasate sunt alergătoare din Etiopia și Kenya, respectiv. Locul 4 a fost ocupat de reprezentanta țării gazdă (Taiwan), iar locul 5 i-a revenit unei ucrainence. 9 mii de alergători au luat parte la acest concurs.

Trebuie să menționăm că până la startul competițiilor sportivii internaționali au stat în carantină 3 săptămâni, dintre care primele 2 fără să iasă din camera de hotel, iar a treia în condiții ceva mai relaxate.

Lilia a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice: la Rio de Janeiro și la Tokyo. Rezultatul de azi este cu 7 minute mai bun decât cel de la maratonul olimpic din Japonia și o plasează pe atletă în fruntea candidaților pentru Paris 2024.

Partajează