Tinerii atleţi moldoveni – campioni balcanici la Istanbul

Tinerii atleţi moldoveni – campioni balcanici la Istanbul

Pe 21-22 iunie în or. Istanbul (Turcia) s-a desfăşurat Campionatul balcanic pentru juniori I (U20). În competiţie strânsă, alături de sportivi din alte 17 federaţii balcanice, atleţii moldoveni au realizat performanţe lăudabile şi şi-au confirmat o dată în plus măiestria sportivă.

Astfel, Alexandra Emilianov a devenit dublă campioană balcanică la aruncarea greutăţii (15,49m) şi aruncarea discului (58,26m). La proba aruncarea discului, sportiva a depăşit cu mai bine de 8 metri rezultatul reprezentantei din Turcia Özlem Becerek, plasată pe locul 2 (50,03m). Locul 3 i-a revenit Dianei Țigănașu din România cu 45,54m. Tot la probe feminine, Alina Andriţchi  s-a plasat a treia la aruncarea ciocanului (53,41m), iar Silvia Rotari, a cincea la 400m (57,48).

La probele masculine, s-a manifestat Alexei Oleinic, care deşi se află în recuperare după traumă, a aruncat suliţa la 62,38m şi a obţinut a patra poziţie în clasament.

Deplasarea la balcaniadă a fost posibilă cu sprijin financiar din partea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Următorul concurs important la această categorie de vârstă este Campionatul mondial în Tampere/Finlanda, în perioada 10-15 iulie, la care vor participa Alexandra Emilianov şi Alina Andriţchi.

Partajează