Argint la Europenele de la Győr – bilet la Olimpiada de la Buenos Aires

Argint la Europenele de la Győr – bilet la Olimpiada de la Buenos Aires

O nouă realizare pentru tânăra atletă Nina Capaţina, a.n. 2002, de la Liceul Republican cu Profil Sportiv. La Campionatului european U18, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Győr/Ungaria, atleta noastră a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a greutăţii.

Prima încercare – cea mai bună – a fost de 17,27m, ceea ce i-a permis Ninei să conducă plutonul concurentelor până la încercarea a cincea, când aruncătoarea din Belarus Lizaveta Dorts a izbutit un rezultat de 17,34m, care i-a asigurat locul întâi. Pe locul trei s-a plasat Alida van Daalen din Olanda cu 17,08m.

Performanţa Ninei Capaţina îi asigură participarea la Jocurile Olimpice ale Juniorilor din toamnă, la Buenos Aires/Argentina. Aici vor participa selecţionatele continentale pe discipline sportive, iar Nina va fi membră a echipei Europei.

Amintim că Nina Capaţina este originară din Brăviceni, Orhei şi se antrenează sub îndrumarea antrenorului Vadim Hranovschi. Anul acesta sportiva a mai câştigat medalia de aur la Campionatul balcanic U18 (Istanbul/Turcia), Concursul internaţional MLADOST (Ruse/Bulgaria) şi a devenit campioană naţională în sală şi în aer liber.

Partajează