Maxim Răileanu mai face un pas spre Tokyo 2021

Maxim Răileanu mai face un pas spre Tokyo 2021

Duminică, 11 aprilie, maratonistul nostru Maxim Răileanu şi-a mărit şansa de a participa la Jocurile Olimpice din această vară. Un concurs select, cu alergători de elită din întreaga lume, a fost organizat în or. Siena din Italia special în scopul de a facilita accederea maratoniştilor la Olimpiadă. Maxim şi-a îmbunătăţit rezultatul personal până la 2 ore 14 min 46 secunde şi a ajuns la finiş al 40-lea din totalul de 127 participanţi, în topul clasamentului situându-se tradiţional sportivi de pe continentul african.

Deşi baremul olimpic pentru bărbaţi constituie 2:11.30, performanţa lui Maxim Răileanu îl propulsează în Clasamentul mondial la această probă şi realmente îl aduce la un pas de a intra în Lotul olimpic, întrucât conform Sistemului actual de calificare sportivii pot accede la Jocurile Olimpice fie în baza baremului de calificare, fie în baza punctajului în Clasament.

Îi urăm mult succes lui Maxim şi îi urăm să ne reprezinte ţara cu succes la Tokyo alături de alte speranţe olimpice (Mardare Andrian – aruncarea suliţei, Emilianov Alexandra – aruncarea discului) sau atleţii calificaţi deja (Lilia Fisikovici – maraton, Petrivskaya Zalina şi Marghiev Serghei – aruncarea ciocanului, Bezede-Surdu Dimitriana – aruncarea greutăţii).

Partajează