Medalii pentru atleţii moldoveni la Balcaniadă

Medalii pentru atleţii moldoveni la Balcaniadă

Ediţia a 72-a a Campionatului balcanic pentru seniori a avut loc pe 2-3 septembrie în or. Pravets din Bulgaria. Competiţiile au adunat la un loc sportivi din 19 ţări din regiunea noastră.

Cel mai bun rezultat l-a demonstrat Dimitriana Surdu, care a câştigat medalia de aur în concursul feminin de aruncare a greutăţii. Performanţa ei a fost de 17,53m, reuşind să o lase în urmă pe adversara din Ucraina cu doar 2 cm.

A doua medalie a fost câştigată de tânărul suliţaş de la Tiraspol Denis Picus: bronz pentru rezultatul de 72,16m. El a fost devansat de reprezentanţii României şi Bulgariei, dar performanţa sa este una foarte bună pentru debutul în concurs alături de seniori.

Acest campionat balcanic este unul dintre ultimele concursuri înainte de marele start al sezonului – Campionatul mondial în or. Doha (Qatar). Dintre cei 5 atleţi candidaţi la mondiale, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), va participa pe 6 septembrie competiţiile internaţionale în Grecia. Iar sora lui, Zalina Petrivskaya  (aruncarea ciocanului) urmează să participe la Meciul Europa-SUA care se va desfăşura pe 9-10 septembrie în Minsk (Belarus), fiind una dintre puţinele atlete de pe continentul european admisă la acest concurs.

Partajează