Rezultate Campionatul RM de cros, 2023

Rezultate Campionatul RM de cros, 2023

În baza Calendarului acțiunilor sportive pe anul 2023, Federația de atletism a organizat în data de 14 octombrie Campionatul Republicii Moldova de cros, în Parcul din sec. Ciocana al Capitalei. Acesta este penultimul mare concurs național din calendarul competițional, un festival al alergării în sânul naturii, ce are ca scop promovarea modului sănătos de viață și popularizarea atletismului. AICI găsiți rezultatele.

Competițiile au fost destinate categoriilor de vârstă copii, juniori, seniori și veterani. În probele de concurs au participat cca 250 de sportivi din toate zonele geografice ale țării.

Expertul programului DNSS al Solidarității OlimpiceDevelopment of National Sport Structure (Dezvoltarea Structurii Sportului Național), dedicat atletismului din țara noastră, Oliver Scheer a asistat la desfășurarea Campionatului național de cros, apreciind nivelul înalt de organizare a competițiilor.

În cadrul evenimentului a fost onorată dna Liuba Pavliuc, antrenor la Școala raională de sport Orhei, pentru merite în dezvoltarea atletismului, activitate îndelungată în calitate de antrenor, pregătirea membrilor Lotului naţional şi în legătură cu Jubileul de 70 de ani.

Campionatul a fost organizat cu susținerea financiară a Ministerului Educației și Cercetării.

Partajează