Trei medalii de aur câștigate de atleți în Gibraltar, la Campionatul Țărilor Mici din Europa

Trei medalii de aur câștigate de atleți în Gibraltar, la Campionatul Țărilor Mici din Europa

Sâmbătă, 22 iunie, Gibraltarul a găzduit ediția 2024 a Campionatului Țărilor Mici din Europa, în care au participat atleți din 15 țări: Islanda, țările mici din regiunea mediteraneană, unele țări balcanice și țările caucaziene. CȚME a devenit un concurs tradițional pentru Federația noastră, la care participă începând din 2016 cu mult succes și rezultate remarcabile.

Datorită dificultăților financiare și unor probleme de ordin logistic, Federația a delegat la acest concurs doar 3 sportive și un antrenor reprezentant. Pentru comparație, în alți ani la aceste competiții se deplasa un lot întreg (peste 16 sportivi), care acoperea toate probele din programul CȚME și astfel reușea să se plaseze în primele poziții ale clasamentului pe țări sau chiar să învingă.

Cele 3 brave atlete care au concurat în Gibraltar nu doar au învins în probele lor, dar și au stabilit noi recorduri ale campionatului (CR):

Emilianov Alexandra, aruncarea discului – 61,87 m, locul 1 (CR);
Bezede Dimitriana, aruncarea greutății – 17,68m, locul 1 (CR);
Stavila Andreea, 3000m/obstacole – 10 min 02 sec 55 sutimi, locul 1 (CR).

În plus, Alexandra Emilianov a fost desemnată atleta cu cea mai bună performanță feminină din campionat și a primit pentru aceasta o plachetă comemorativă specială.

Rezultatele și punctajul obținut le oferă sportivelor noastre puncte bonus în rankingul World Athletics, în baza căruia se face selecția pentru Paris-2024. Următorul concurs ce poate aduce puncte pentru ranking atleților este Campionatul național de atletism, care se va desfășura pe 29 iunie pe stadionul DINAMO din Chișinău.

Partajează