Andrian Mardare îşi îmbunătăţeşte performanţa sezonului alături de greii Europei

Andrian Mardare îşi îmbunătăţeşte performanţa sezonului alături de greii Europei

Pe 8 septembrie 2020,  sportivul nostru Andrian Mardare a participat la Anhalt-Meeting – Dessau (Germania), fiind unul dintre atleţii europeni de elită invitaţi la acest eveniment. Ajuns la a 22-a ediţie, concursul Anhalt-Meeting – Dessau reuneşte ca regulă sportivi de top din lume în competiţii la câteva probe atletice. Printre cei prezenţi s-au numărat: Piotr Lisek (Polonia) – campion european în sală la sărituri cu prăjina; Yulia Levchenko şi Yaroslava Mahuchikh (Ucraina) – sărituri în înălţime; Elvira Herman (Belarus) – campioană europeană actuală la 100m cu garduri; Malaika Mihambo (Germania) – actuala campioană mondială şi europeană la sărituri în lungime etc.

La proba de aruncare a suliţei, Andrian Mardare l-a înfruntat pe germanul Johannes Vetter, Atletul anului 2017. Ambii au avut încercări mai bune şi mai puţin reuşite, dar încercarea a şasea, finală, a determinat clasamentul concursului: Vetter – 86,17m, Mardare – 84,41m, ocupând respectiv locurile 1 şi 2. Ceilalţi 6 participanţi nu au aruncat suliţa mai departe de 80m. Menţionăm că performanţei lui Andrian Mardare i-au lipsit doar 2 cm ca să egaleze recordul naţional de 84,43m, stabilit de el însuşi în anul 2018.

Îl felicităm călduros pe Andrian pentru rezultatul frumos şi îi urăm mult succes la Campionatul balcanic pentru seniori, pe 19-20 septembrie a.c.

Partajează