Argint pentru Nina Capaţina la balcaniada în sală de la Sofia (Bulgaria)

Argint pentru Nina Capaţina la balcaniada în sală de la Sofia (Bulgaria)

Pe 13-14 februarie 2021, în capitala Bulgariei, or. Sofia, s-a desfăşurat Campionatul balcanic în sală pentru juniori I (U20). 16 din cele 21 federaţii-membre ale Asociaţiei balcanice de atletism (ABAF) au delegat echipe la acest concurs.  REZULTATE

Selecţionata ţării noastre a constat din 9 sportivi. S-a remarcat Nina Capaţina, la aruncarea greutăţii, care a cucerit medalia de argint în proba feminină (13,83m). Mihaela Botnari s-a plasat a patra în concursul de 1500m cu un rezultat de 5.02,98 sec, iar tânăra săritoare din Bender Marina Iusumbeli a ocupat locul 5 la triplusalt (12,44m). Un alt tânăr promiţător, Ivan Galuşco din Tiraspol, a ocupat locul 6 la proba de 400m (49,53 sec).

Acest campionat este ultimul mare eveniment în sezonul de iarnă pentru categoria U20. Rezultatele obţinute aici, precum şi rezultatele la campionatul naţional în aer liber, în luna mai, vor determina în mare măsură cine va participa la Campionatul european U20 în or. Tallinn/Estonia (luna iulie) şi Campionatul mondial U20 în or. Nairobi/Kenya (luna august 2021).

Deplasarea sportivilor la campionatul balcanic a avut loc cu sprijinul financiar al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Partajează