Campionatul european de alergare – prima ediție! – va avea loc la Bruxelles-Leuven în perioada 12-13 aprilie 2025

Campionatul european de alergare – prima ediție! – va avea loc la Bruxelles-Leuven în perioada 12-13 aprilie 2025

Sportivilor de elită europeni li se vor alătura sportivi amatori din întreaga lume pentru un festival de alergare de două zile – cel mai mare eveniment de alergare care va avea loc în Belgia – care va include probele de 10 km, semimaraton și maraton.

Peste 7000 de alergători – inclusiv 5000 la maratonul care face deja cursa de anul viitor cel mai mare maraton organizat vreodată pe pământ belgian – s-au preînscris pentru a participa la Campionatul european de alergare, în timp ce linkul de înregistrare generală pentru toate cele trei curse a fost deschis în dimineața zilei de 11 aprilie.

Medaliile individuale vor fi oferite la 10 km, la semimaraton și la maraton masculin și feminin, dar unul dintre aspectele unice ale Campionatului european de alergare este introducerea competiției „Country Ranking”, un clasament care se bazează pe cei mai buni timpi cumulați, indiferent dacă au fost demonstrați de sportivii de elită sau de participanții în masă.

Vorbind despre lansarea celui mai nou eveniment major din calendarul european de atletism, președintele European Athletics Dobromir Karamarinov a declarat: „Campionatul european de alergare simbolizează viziunea mea despre un sport care este cu adevărat pentru toată lumea. Tineri și bătrâni, bărbați și femei, rapizi și lenți, mari și mici, elită și amatori vor concura cu toții împreună și simultan în cursele de masă de maraton, semimaraton și 10 km, cu posibilitatea de a obține locuri în clasamentul global și național. De prea mult timp, atletismul a fost privit ca o activitate rarefiată, rezervată doar a celor super-pregătiți și super-dotați. Toți copiii și un număr tot mai mare de adulți de pe continentul nostru participă la atletism în fiecare zi, sub formă de alergare recreațională. Cu toate acestea, mulți dintre ei nu se consideră sportivi.”

Traseul maratonului de la Campionatul european de alergare va începe la Bruxelles pe fundalul măreț și impunător al Palatului Regal, unul dintre cele mai cunoscute repere ale orașului. După o buclă de 10 km în Bruxelles, maratonul se va încheia în orașul Leuven, la Parkpoort, aceeași locație în care a avut loc finișul Campionatului mondial de ciclism pe șosea din 2021. Semimaratonul și cursele de 10 km vor începe și se vor termina la Leuven.

!!! ÎNREGISTREAZĂ-TE AICI !!!

Partajează