Dimitriana Bezede participă la Campionatul mondial în sală

Dimitriana Bezede participă la Campionatul mondial în sală

Atleta noastră Dimitriana Bezede este unica participantă din Republica Moldova la Campionatul mondial de atletism în sală, care se desfășoară în zilele de 18-20 martie în Belgrad/Serbia. Evenimentul a fost organizat conform unui regulament strict, marcat de multiple restricții anti-covid. Spre deosebire de ediția precedentă a campionatului de la Nanjing/China, planificată pentru martie 2020, apoi amânată pentru martie 2021, și în final anulată, reuniunea mondială a atletismului din anul acesta totuși a avut loc.

Dimitriana a concurat la proba feminină de aruncare a greutății și s-a plasat pe locul 10. Rezultatul de 18,07m, obținut în a treia încercare, este apreciat de antrenorul ei Vadim Hranovschi și de Federația de atletism ca fiind unul bun la început de sezon sportiv. Învingătoarea concursului a fost portugheza Auriol Dongmo, al cărei rezultat (20,43m) este cel mai bun în lume la moment, urmată de americana Chase Ealey (20,21m). Podiumul a fost completat de neerlandeza Jessica Schilder (19.48m).

O felicităm călduros pe Dimitriana pentru rezultatul și locul obținute și îi urăm mult succes și condiție fizică maximă la cele mai importante starturi ale acestui an: Campionatul mondial în Oregon/SUA (luna iulie) și Campionatul european în Munchen/Germania (luna august a.c.).

 

Partajează