FAM a organizat un seminar național pentru arbitrii din atletism

FAM a organizat un seminar național pentru arbitrii din atletism

Federația de Atletism din Republica Moldova continuă programele educaționale destinate specialiștilor în atletism din țara noastră. În perioada 13-14 iulie 2023, în parteneriat cu European Athletics și Departamentul Atletism, Natație și Turism al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, FAM a organizat Seminarul național practico-metodic de arbitraj al competițiilor de atletism. Evenimentul a fost condus de Prof. Univ. Dr. Lazari Povestca, șeful DANT al USEFS. 

În cele două zile de curs intens, participanții la seminar au studiat Regulamentul competițional al World Athletics (în baza căruia se organizează toate competițiile de atletism din lume), modificările lui cele mai recente și practica la nivel național și mondial. În studiile de caz, arbitrii prezenți au putut să-și expună punctele de vedere și observațiile din propria experiență.

La încheierea seminarului, 18 participanți au susținut un examen în baza căruia vor putea fi atestați sau reatestați în calitate de arbitri,  ceea ce le va permite să participe la organizarea competițiilor naționale și internaționale de atletism desfășurate în Republica Moldova.

Partajează