In memoriam…

In memoriam…

Într-un accident tragic, vara aceasta a decedat colegul nostru, membru al Biroului FAM, dl Iacob Merciuc.

În această perioadă, când se  împlinesc patruzeci de zile de la plecarea lui Iacob la cele veșnice, ne amintim cu profundă tristețe de el și exprimăm sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe parcursul vieții.

Și-a dedicat întreaga viață atletismului și sportului moldovenesc. A fost un bun sportiv; prin muncă și perseverență, a reușit să devină Maestru internațional al sportului la proba 400 m/garduri, fiind apreciat de antrenori și colegii cu care s-a antrenat pe parcursul mai multor ani. A activat în mai multe funcții în cadrul instituțiilor și școlilor sportive, iar pe parcursul ultimilor 12 ani a fost director al Școlii Sportive Specializate de Atletism nr. 3 din mun. Chișinău. Începând din 2016 a deținut funcția de președinte al Asociației sportive municipale de atletism.

În multitudinea de performanțe obținute de discipolii școlii la diferite competiții naționale și internaționale, campionate și cupe europene și mondiale, inclusiv participarea recentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este și o parte din munca  depusă de Directorul și Omul Iacob Merciuc.

Comunitatea atletică din Republica Moldova va păstra vie memoria despre cel care a fost Iacob Merciuc…

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Partajează