Iuliana Dabija – locul 7 și o nouă performanță personală la Mondialele U20 în Cali (Columbia)

Iuliana Dabija – locul 7 și o nouă performanță personală la Mondialele U20 în Cali (Columbia)

Prima săptămână a lunii august 2022 a fost dedicată Campionatului mondial la atletism, categoria U20, care s-a desfășurat în orașul columbian Cali. Considerat capitala sportivă a Columbiei, Cali a fost în anul 2015 gazda unui alt campionat mondial (U18), unde țara noastră a obținut o medalie de aur.

Reprezentanta Republicii Moldova la ediția 2022 a Mondialelor U20 a fost Iuliana Dabija (antrenor Olga Stratienco, Bender), care a concurat onorabil alături de cele mai bune 30 de atlete de pe mapamond și s-a clasat a 7-ea în finala concursului de triplusalt. Rezultatul Iulianei în calificări (5 august) a fost de 13,21 m, al doilea în seria ei, performanță care îi aduce tinerei sportive un nou record personal și titlul de Maestru al sportului. În finala concursului (6 august), Iuliana a sărit din nou peste 13 metri – 13,11 m – și astfel și-a asigurat poziția a 7-ea la cel mai important eveniment al anului la categoria ei de vârstă.

Menționăm că performanța sportivei noastre este cea mai bună în țările din regiunea balcanică, care cuprinde 21 țări din Europa centrală și de sud-est.

Felicitări sincere din partea FAM pentru Iuliana Dabija: la mai mult și la mai mare!

Partajează