O nouă calificare olimpică pentru atleţii moldoveni

O nouă calificare olimpică pentru atleţii moldoveni

O nouă performanţă şi bucurie mare în familia atletică: Andrian Mardare cucereşte argintul la Cupa Europei de aruncări în or. Split (Croaţia) şi stabileşte un nou record naţional la aruncarea suliţei – 86,66m! Acest rezultat, care depăşeşte cu 1,66m baremul olimpic la această probă, îi asigură tânărului atlet şi antrenorului său Valeriu Lungu biletul pentru Tokyo-2021.

Performanţa atletului nostru a fost realizată în competiţie cu “greii” Europei, după un an lipsă, şi în condiţiile în care evenimentul, planificat a se desfăşura în luna martie în Leiria (Portugalia), a fost mai întâi anulat, apoi mutat în luna mai, de data aceasta în oraşul croat de pe malul Adriaticii. A treia a fost cea mai bună încercare a lui Andrian, care l-a situat la 5 metri distanţă de învingătorul concursului (Johannes Vetter, GER – 91,12m) şi cu 4 metri înaintea ocupantului locului 3 (Pavel Mialeshka, BLR – 82,55m).

Întrebat de jurnalişti, Andrian a menţionat: “Suntem foarte mulţumiţi, pentru că aceasta înseamnă calificare la Jocurile Olimpice. Ţelul meu şi al antrenorului meu, dl Valeriu Lungu, era să arunc peste 85 metri; sperăm să repet acest rezultat pe parcursul întregului sezon.”

E de menţionat că recordul naţional anterior la aruncarea suliţei îi aparţine tot lui Andrian Mardare, fiind stabilit în 2018 la Praga (Cehia).

Alături de A. Mardare, la Split a evoluat şi Alexei Oleinic, tot la arucraea suliţei, dar la categoria U23. Rezultatul de 67,59m reprezintă performanţa lui de sezon.

Federaţia felicită călduros atleţii şi antrenorii lor pentru aceste rezultate şi le urează succese mari în acest an olimpic.

Split, 080521. Park mladezi.
1. Johannes Wetter (GER),2. Andrian Mardare (MDA), 3. Pavel Mialeshka (BLR)
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Split, 080521. Park mladezi.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Partajează