Performanţe atletice pe final de sezon…

Performanţe atletice pe final de sezon…

17 octombrie 2020 a fost o zi memorabilă pentru practicanţii şi suporterii atletismului. Deşi ploaia i-a privat pe mulţi concetăţeni de activităţi în aer liber, nu aceasta s-a întâmplat şi cu atleţii, care au avut astăzi Campionatul naţional la cros în Parcul Râşcani din Capitală. Prezente la competiţii au fost echipe din cele mai importante oraşe ale ţării, cu sportivi de la mic la mare: de la categoria copii şi până la veterani. Rezultate, AICI.
Deşi udate de ploaie, totuşi rezultatele alergătorilor sunt onorabile. O menţionăm aici pe tânăra atletă din Ungheni Ecaterina Cernat, care a câştigat la categoria juniori I (U20) feminin pe distanţa de 3000m – 10.57,45 (antrenor M. Grosu). La proba masculină, pe distanţa 5000m, învingător a fost Nicolae Pavlenco (antrenor S. Svecla) de la Şcoala sportivă scecializată de atletism a MECC, cu rezultatul 16.32,81.
La categoria seniori, în proba feminină de 6000m a excelat Anna Patranjel din Tiraspol (antrenor M. Dilimarscaia) cu un rezultat de 23.55,39, iar la proba masculină de 8000m a învins Ivan Siuris (antrenori fam. Cravţov) cu 26.21,83. Având în vedere faptul că nu toţi sportivii au avut şansa de a se pregăti şi să concura în acest an dificil marcat de restricţii, reuşitele participanţilor sunt demne de luat în seamă.
În alt capăt al Continentului, în oraşul polonez Gdynia, doi dintre cei mai buni alergători moldoveni pe distanţe de fond ai momentului s-au întrecut cu sportivi din câteva zeci de ţări din lume la Campionatul mondial de semimaraton. Lilia Fisikovici din Tiraspol (antrenor S. Fiskovych) a făcut o performanţă a sezonului de 1 oră 13 min 32 sec, iar Maxim Răileanu a realizat o performanţă personală de 1:03.34, apropiindu-se astfel promiţător de recordul naţional stabilit cu mai mulţi ani în urmă de Iaroslav Muşinschi. Maxim este angajat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (pompier) şi se pregăteşte sub îndrumarea antrenorilor L. Povestca şi R. Prodius.
Felicităm toţi sportivii, antrenorii şi administratorii pentru rezultatele frumoase obţinute azi şi, având în vedere participările recente la Campionatul naţional din luna august şi Campionatul balcanic din luna septembrie, apreciem că sezonul competiţional 2020 – deşi foarte scurt – ne-a adus reuşite şi multe emoţii pozitive, compensând măcar parţial perioada îngheţată din lunile de primăvară şi vară.
Menţionăm că Campionatul Republicii Moldova la cros a fost organizat cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Partajează