Programul internațional Kids` Athletics, implementat de Federația de Atletism

Programul internațional Kids` Athletics, implementat de Federația de Atletism

În scopul dezvoltării atletismului autohton prin lărgirea bazei de selecție a viitorilor sportivi, Federația de Atletism din Republica Moldova a organizat pe 27 aprilie 2023 un seminar teoretic-practic cu denumirea „Kids` Athletics”. Evenimentul, care a fost organizat în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, s-a desfășurat la Manejul de atletism din Chișinău și a fost frecventat de 45 de profesori de educație fizică din aproape toate regiunile țării.

Cursul teoretic a fost condus de lectorul național „Kids` Athletics” Marina Nikișenko, Maestru Internațional al Sportului (aruncarea ciocanului), participantă la două ediții ale Jocurilor Olimpice și antrenor la ȘSSA a MEC. Demonstrațiile practice s-au desfășurat sub îndrumarea Svetlanei Svecla, membră a Biroului FAM responsabilă de acest proiect și lector la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

În cadrul demonstrației-expoziție, care s-a realizat cu inventar special de la IAAF/World Athletics, au participat 6 echipe a câte 7 copii, elevi de la liceele „Alecu Russo” și „Matei Basarab” din Capitală, și profesorii lor de educație fizică.

La încheierea seminarului, participanții au remarcat utilitatea programului, care se bazează pe educarea mișcărilor fundamentale la copii și folosirea creativității antrenorilor, și au împărtășit experiența acumulată în munca cu discipolii lor. De asemenea, profesorii și elevii au primit certificate de participare.

Programul „Kids` Athletics” a fost implementat pentru prima dată în Republica Moldova în anii 2013-2014, când au fost organizate 15 seminare în diferite raioane, sub îndrumarea Secretarului General al Federației Constantin Negură și antrenoarei Svetlana Svecla. Tot atunci, unele școli sportive din țară au primit setul special de echipament de la asociația internațională IAAF, cu intenția de a desfășura în continuare programul.

Partajează