Realizare extraordinară pentru Republica Moldova: Alexandra Emilianov, campioană mondială!

Realizare extraordinară pentru Republica Moldova: Alexandra Emilianov, campioană mondială!

La proba de aruncare a discului, care s-a ţinut ieri la Tampere (Finlanda) în cadrul Campionatului mondial pentru juniori U20, atleta noastră Alexandra Emilianov a atins o nouă culme sportivă – titlul de campioană mondială! Fiind una dintre favoritele concursului, Alexandra s-a impus din a doua încercare cu 57,06m, iar a cincea încercare de 57,89m a fost cea care i-a adus aurul mondialelor. Următoarele poziţii în clasament, la care au participat 14 concurente, au fost ocupate de Helena Leveelahti (Finlanda), cu 56,80m – locul 2 şi Silinda Oneisi Morales (Cuba) cu 55,37m – locul 3.

Merită să menţionăm că la ultima ediţie a acestui campionat (Bydgoszcz, 2016), Alexandra a câştigat bronzul cu rezultatul de 53,08m. Şi mai important este faptul că Alexandra Emilianov a reuşit aceeaşi performanţă ca şi Olga Cristea (800m) la mondialele de tineret din 2006 de la Beijing (China), când Moldova a obţinut pentru prima dată titlul de campioană la competiţii de acest nivel.

Alexandra se antrenează sub îndrumarea antrenorului Vadim Hranovschi şi în prezent studiază la Kansas University din SUA. Următorul start important în acest an este Campionatul european de la Berlin pentru seniori, care va începe în mai puţin de o lună. Scopul pregătirii şi participării la aceste concursuri internaţionale, ca şi scopul atletei este reprezentarea cu succes a ţării noastre la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo (Japonia). Federaţia de atletism speră că acolo Alexandra va putea să ne reprezinte cu succes.

Pe această cale, FAM transmite calde felicitări şi urări de reuşite chiar mai mari Alexandrei, antrenorului şi familiei atletei.

Partajează