Argint pentru Moldova la Cupa europeană de aruncări, Šamorín (Slovacia)

Argint pentru Moldova la Cupa europeană de aruncări, Šamorín (Slovacia)

Dimitriana Surdu este medalista moldoveană la Cupa europeană de aruncări, care s-a ţinut la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul slovac Šamorín. Cu un rezultat de 17,99 metri, atleta s-a plasat a doua la aruncarea greutăţii, senioare. Amintim că la Cupa europeană de aruncări 2018, în or. Leiria (Portugalia), Dimitriana a fost medaliată cu bronz (18,45m).

Un rezultat remarcabil a demonstrat şi tânărul suliţaş Denis Picus, care a aruncat proiectilul la 76,76m, ceea ce i-a permis să ocupe locul 4 în clasamentul tinerilor până la 23 de ani. Această performanţă a devenit recordul personal al atletului tiraspolean.

Merită, de asemenea, menţionat Serghei Marghiev, care a realizat o performanţă de sezon de 73,53m la proba de aruncarea ciocanului, seniori.

Acest eveniment este ultimul mare start al atleţilor din sezonul de iarnă al acestui an. Urmează pregătirea intensă pentru sezonul de vară, care va începe cu Campionatul naţional pentru seniori, pe 22-23 iunie a.c. Principalele starturi ale sezonului 2019 se vor desfăşura în a doua jumătate a anului: Campionatele europene pe categorii de vârstă, iulie (Suedia), Campionatul european pe echipe, august (Macedonia), Campionatul balcanic, septembrie (Bulgaria) şi culminaţia perioadei – Campionatul mondial, în or. Doha (Qatar), în septembrie-octombrie.


Premiantele Cupei europene de aruncări 2019, aruncarea greutăţii: Fanny Roos – 18,44m (Suedia), flancată de Dimitriana Surdu – 17,99m (Moldova) şi Anita Marton – 17,85m (Ungaria)

Partajează