Maxim Răileanu stabilește un nou record personal în drumul său spre Paris

Maxim Răileanu stabilește un nou record personal în drumul său spre Paris

Astăzi, 18 februarie, atletul Maxim Răileanu și-a îmbunătățit performanța personală la proba maraton (42.195 m) în cadrul Maratonului internațional din Sevilla (Spania). Maxim a parcurs distanța în 2 ore 9 min 22 secunde: cu 1 minut și 50 de secunde mai repede decât performanța precedentă obținută în aceeași competiție cu un an în urmă (2:11:12).

Rezultatul îl propulsează pe atletul nostru în clasamentul mondial în baza căruia se va face selecția la Jocurile Olimpice de la Paris.

Actualmente, Maxim Răileanu se pregătește sub îndrumarea antrenorului Iaroslav Mușinschi, cel care deține recordul național actual la proba maraton – 2:08:32 – stabilit în 2010 la Düsseldorf Marathon.

La competiția din Sevilla a luat parte și un alt maratonist de top din țară, Ivan Siuris, care, de asemenea, a reușit o performanță personală la această probă, cu un rezultat de 2:13:34 (cu 4 secunde mai bine decât anul trecut la același concurs).

Felicitări sportivilor și antrenorului pentru rezultatele minunate obținute și urările noastre de succes pentru anul olimpic curent.

Deplasarea la competiții a fost finanțată de Ministerul Educației și Cercetării.

Partajează