Medalii şi performanţe onorabile pentru lotul de juniori la Campionatul balcanic U18 în or. Istanbul

Medalii şi performanţe onorabile pentru lotul de juniori la Campionatul balcanic U18 în or. Istanbul

Ospitalierul oraş Istanbul (Turcia) a fost gazda Campionatului balcanic pentru juniori U18, pe 14 iulie a.c. Federaţia de atletism a delegat la acest concurs cei mai buni juniori, care au concurat alături de reprezentanţii altor 16 ţări din sud-estul Europei.

Echipa noastră a cucerit două titluri de campion: este vorba de Capaţina Nina, aruncarea greutăţii (17,34m) şi Dabija Iuliana, triplusalt (13,13m). De asemenea, Vasilachi Ilie s-a plasat pe locul 3 în concursul de aruncare a suliţei cu rezultatul de 59,74m. Pentru Iuliana şi Ilie, rezultatele reprezintă noile lor performanţe personale.

Rezultate demne de luat în seamă au obţinut Grigoriţa Oleg (4), sărituri în înălţime (1,90m), Corosteliova Ana (5), aruncarea ciocanului (53,70m) şi Vasilachi Carolina (5), aruncarea suliţei (42,90m).

Sportivii menţionaţi vor participa la principalul start al anului la categoria de vârstă respectivă, Festivalul Olimpic al Tineretului European 2019, care se va desfăşura în or. Baku (Azerbaidjan), la sfârşitul lunii curente.

Deplasarea la Campionatul balcanic pentru juniori U18 a fost finanţată de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv şi Federaţia de atletism, aceste competiţii fiind o etapă de verificare înainte de FOTE.

Partajează