Atleții moldoveni în drum spre PARIS 2024 vor evolua la ROMA…

Atleții moldoveni în drum spre PARIS 2024 vor evolua la ROMA…

Comunicat

După o participare reușită la Campionatul balcanic în Izmir/Turcia, în care atleții au cucerit 6 medalii (detalii aici), Federația de atletism deleagă cei mai pregătiți sportivi, în număr de 6 atleți și 3 antrenori, la Campionatul european pentru seniori din Roma/Italia, care se va desfășura în perioada 7-12 iunie. Aceștia sunt următorii:

Mardare Andrian, aruncarea suliței

Marghiev Serghei, aruncarea ciocanului

Emilianov Alexandra, aruncarea discului

Marghieva Zalina, aruncarea ciocanului

Bezede Dimitriana, aruncarea greutății

Stavila Andreea, 3000m/obstacole

Campionatul european este un concurs foarte important și unul dintre ultimele pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. La Jocuri vor participa atleții care vor realiza baremul olimpic sau vor obține o poziție înaltă în Rankingul World Athletics. Perioada de calificare și șansa de a îndeplini baremul se încheie la 30 iunie, în timp ce Rankingul mondial se actualizează săptămânal în baza rezultatelor obținute de sportivi.

Atletismul ocupă un loc deosebit în programul  Jocurilor Olimpice de la Paris, cu 48 de  probe olimpice și cu un prestigiu aparte pentru fiecare sportiv și țară pe care o reprezintă în aceste competiții. Sportivii de la disciplina atletism au constituit permanent o componentă de bază a Lotului Olimpic al Republicii Moldova la edițiile anterioare.

Sperăm că publicul nostru și toți cei ce pot contribui vor susține acești sportivi talentați, cu care s-ar putea mândri orice țară din lume.

Mult succes! Hai Moldova!

 

Partajează