Atletismul a făcut totalurile anului 2021: Andrian Mardare, Cel mai bun atlet al anului

Atletismul a făcut totalurile anului 2021: Andrian Mardare, Cel mai bun atlet al anului

Astăzi, 23 decembrie 2021, Federația de Atletism din Republica Moldova a desfășurat Adunarea Generală de dare de seamă pe anul 2021. Oaspete de onoare la eveniment a fost dna Larisa Popova, vicepreședinta Comitetului Național Olimpic și sportiv. În cadrul Adunării au fost audiate rapoartele de activitate prezentate de organele statutare ale Federației, au fost aduse la cunoștința membrilor realizările obținute pe parcursul anului și s-au discutat unele probleme de interes. Un punct special în ordinea de zi a fost prezentarea necesității de adoptare a Statutului Federației în redacție nouă, precum și reînregistrarea membrilor, conform cerințelor Legii nr. 86/2020 cu privire la organizațiile necomerciale.

Programul s-a încheiat cu o gală a laureaților, în care sportivii și antrenorii sau conducătorii care s-au făcut remarcați pe parcursul anului au fost premiați. Astfel, s-au învrednicit cu distincții de la forul continental de atletism European Athletics dna Liuba Pavliuc, antrenor la ȘS Orhei (Women Award), dl Vasile Lîsîi, antrenor la ȘS Camenca (Coaching Award) și dl Alexandr Ivanco, directorul ȘS nr. 2 din Tiraspol (Member Federation Award).

În continuare, au primit certificate de apreciere din partea Federației membrii din teritoriu care s-au evidențiat:

– în organizarea concursurilor de masă (CS „RUN Ungheni”, administrator Mihail Grosu);
– organizarea competițiilor pentru copii (ȘS Camenca, director Iuri Grecov);
– pregătirea membrilor lotului național și participarea cu succes la competițiile internaționale (ȘS nr. 3 din mun. Chișinău, director interimar Radmila Radcici).

Au primit din partea Federației certificate de apreciere pentru reprezentarea onorabilă a Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo atleții noștri olimpici:

– Alexandra Emilianov (aruncarea discului);
– Dimitriana Bezede (aruncarea greutății);
– Zalina Petrivskaya (aruncarea ciocanului);
– Lilia Fisikovici (maraton) și
– Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului).

Andrian Mardare a fost desemnat Cel mai bun atlet al anului (aruncarea suliței, locul 7 la Tokyo), iar mentorul său Valeriu Lungu – Cel mai bun antrenor al anului 2021. Ambii au primit din partea Federației câte un trofeu constând din imaginea tridimensională stilizată a logoului FAM. Autorul trofeului este sculptorul Veaceslav Jiglițchi, renumit pentru statuile sale mai puțin obișnuite, multe dintre care pot fi admirate în diferite colțuri ale Chișinăului.

Toți participanții la Adunare au primit câte un exemplar al anuarului Federației „Atletism 2021-2022”, care cuprinde în paginile sale rezultate sportive, articole, tabele statistice și alte informații de interes pentru specialiști.

Partajează