Cursuri tehnice pentru antrenori organizate cu sprijinul Solidarității Olimpice

Cursuri tehnice pentru antrenori organizate cu sprijinul Solidarității Olimpice

În perioada 19-22 aprilie 2023, Federația de atletism și Comitetul Național Olimpic și Sportiv au organizat Cursurile tehnice pentru antrenorii la atletism sub egida Solidarității Olimpice. La seminar, care s-a ținut în Casa Olimpică, au participat 25 de antrenori și oficiali, în special din mun. Chișinău.

Cuvinte de salut la începutul evenimentului au oferit dna Larisa Popova, Prim-vicepreședintă CNOS, și dl Anatolie Balan, Președinte FAM.

Cursurile au fost conduse de Oliver Scheer (Germania), lector-expert ce colaborează cu World Athletics și European Athletics în programe de dezvoltare care se desfășoară în diferite părți ale lumii. Expertul a oferit participanților cunoștințe importante în domeniile: egalitatea de gen, protecția (safeguarding), etica profesională, arbitrajul, biomecanica. Specialiști locali invitați au oferit prelegeri în domeniile anti-doping, psihologie și nutriție.

Aducem mulțumiri Comitetul Național Olimpic și Sportiv pentru contribuția la organizarea acestui eveniment educațional, în special dnei Cristina Vasilianov, Secretar General, și dnei Zalina Marghieva, Vicepreședintă.

Partajează