Federația de Atletism realizează progrese în programului DNSS al Solidarității Olimpice

Federația de Atletism realizează progrese în programului DNSS al Solidarității Olimpice

Pe 9-14 aprilie 2024, a avut loc a doua vizită de evaluare în cadrul programului DNSS (Development of National Sport Structure – Dezvoltarea Structurii Sportului Național) al Solidarității Olimpice, dedicat atletismului.

Programul DNSS este implementat prin intermediul Comitetului Național Olimpic și Sportiv și este dedicat promovării atletismului de la nivelul de bază până la nivelul de performanță înaltă, oferind expertiză în crearea unor structuri și sisteme sustenabile, care să ofere cele mai bune condiții posibile pentru creşterea atletismului din Republica Moldova.

În cadrul acestei vizite de lucru, expertul desemnat al programului, dl Oliver Scheer (Germania), a evaluat progresele realizate în ultimele 6 luni și a contribuit la identificarea soluțiilor la problemele actuale, precum și a căilor de dezvoltare ale sportului nostru pe termen lung.

În timpul vizitei sale, Oliver Scheer a oferit un seminar (CNOS, 11 aprilie) având ca teme aspecte din guvernanța federațiilor sportive (marketing, finanțare, sponsorizare), în care au fost prezente 22 de federații de profil olimpice și neolimpice. De asemenea, împreună cu FAM, expertul a oferit 2 seminare tematice dedicate arbitrilor din atletism care s-au concentrat pe sistemul fotofiniș și funcțiile din cadrul comitetul de organizare a competițiilor (12 și 13 aprilie). Cele 3 seminare s-au desfășurat în Casa Olimpică, CNOS.

Fotografii și video pe linkurile: FB / YT

Partajează