Seminare pentru arbitri în cadrul DNSS: fotofiniș & comitetul de organizare a competițiilor

Seminare pentru arbitri în cadrul DNSS: fotofiniș & comitetul de organizare a competițiilor

În timpul vizitei de lucru a expertului Oliver Scheer, în cadrul programului DNSS al Solidarității Olimpice dedicat atletismului (09-14.04.2024), Federația de Atletism din Republica Moldova a oferit 2 seminare tematice dedicate arbitrilor din atletism.

Primul seminar (12 aprilie) a avut ca scop familiarizarea personalului care deservește competițiile oficiale cu funcțiile sistemului de fixare electronică a rezultatelor – fotofiniș – și pregătirea potențialilor operatori ai sistemului. Evenimentul a fost condus de Managerul FAM Ion Frunză și a constat din două părți: una introductivă teoretică și una practică.

Al doilea seminar (13 aprilie) a avut ca scop prezentarea sistemului de management al competițiilor OpenTrack, care va fi folosit începând din acest an la înregistrarea participanților, controlul asupra desfășurării competițiilor și livrarea rezultatelor. Conducătorii evenimentului: Ion Frunză și Cristian Triboi.

În a doua parte a seminarului, Oliver Scheer a condus un workshop cu sarcini practice care a evidențiat funcțiile fiecărui membru al comitetului de organizare a competițiilor: de la arbitru și referi, până la director de concurs. De asemenea, participanții au studiat programe de desfășurare a competițiilor și au elaborat orare proprii ținând cont de anumite date și condiții.

Aceste evenimente s-au desfășurat în Casa Olimpică, CNOS, și la Stadionul DINAMO.

Partajează