Stadionul DINAMO prinde viaţă odată cu concursul internaţional pentru juniori „Moldovan Youth Challenge 2018”

Stadionul DINAMO prinde viaţă odată cu concursul internaţional pentru juniori „Moldovan Youth Challenge 2018”

Sâmbătă, 5 mai, în sectoarele şi pistele renovate ale Stadionului DINAMO din Capitală s-a desfăşurat prima ediţie a concursului internaţional la atletism pentru juniori (a.n. 2001-2004) „Moldovan Youth Challenge 2018”.

La ceremonia de deschidere au participat Preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism (EA) Svein Arne Hansen (NOR), Membrul de onoare al EA Karel Pilny (CZE) şi Membrul Consiliului EA Panagiotis Dimakos (GRE).

„Moldovan Youth Challenge 2018” este prima competiţie majoră organizată pe stadionul recent renovat, care a fost oficial inaugurat în luna noiembrie 2017. Instalarea pistei sintetice, produsă de compania italiană MONDO, a fost posibilă graţie sprijinului financiar şi colaborării dintre EA, Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism (IAAF), Fundaţia Internaţională a Atletismului (IAF), Solidaritatea Olimpică şi Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, căruia îi aparţine Stadionul DINAMO. Inventarul sportiv de la producătorul POLANIK, întrebuinţat în acest concurs şi la viitoarele campionate naţionale, a fost donat de EA.

Importanţa proiectului de renovare a fost subliniată de prezenţa la ceremonia de deschidere a Preşedintelui Parlamentului RM Andrian Candu. Dl Candu a afirmat că „fără infrastructură este dificil să organizezi competiţii ori să creşti atleţi de performanţă înaltă” şi a lăudat oficialităţile din ţară şi partenerii internaţionali care şi-au unit eforturile pentru a face din acest proiect un succes.

„În comparaţie cu vechiul Stadion DINAMO, ceea ce aveţi acum este fantastic”, a exclamat Preşedintele EA Hansen. „Este o zi importantă nu doar pentru atletismul din Moldova, dar şi pentru cel european”.

Preşedintele Svein Arne Hansen i-a conferit şefului CSC DINAMO, dl Arcadie Bostan, o placă comemorativă în semn de recunoaştere a implicării Ministerului Afacerilor Interne în proiectul de reconstrucţie a facilităţilor.

Alături de înalţii oaspeţi, la deschiderea competiţiilor au fost prezenţi Secretarul de Stat responsabil de sport Radu Rebeja, Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv Nicolae Juravschi, Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal Pavel Cebanu, Preşedintele Federației de Dansuri Sportive din Moldova Petru Gozun, Preşedintele Federaţiei de Atletism din Republica Moldova Anatolie Balan – gazda evenimentului.

În total, peste 270 de tineri atleţi din Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Ucraina şi Republica Moldova au luat parte la „Moldovan Youth Challenge 2018”, care a inclus în program probe de alergări (inclusiv cu garduri şi obstacole), sărituri şi aruncări. Aceste competiţii au prezentat interes pentru participanţi ca start de selecţie înainte de Campionatul Europei pentru juniori (Györ), care la rândul său este concursul de calificare către ediţia a III-a a Jocurilor Olimpice ale Juniorilor (Buenos Aires).

REZULTATELE concursului le puteţi accesa AICI.

Următoarele competiţii de atletism ce se vor desfăşura pe Stadionul DINAMO vor fi Campionatul naţional pentru juniori II şi III (a.n. 2001-2002, 2003-2004), pe 18-20 mai, şi Campionatul naţional pentru seniori şi juniori I (a.n. 1999-2000), pe 25-27 mai a.c.

Partajează