Nina Capaţina câştigă argintul la Festivalul Olimpic European de la Baku – UPDATE! Iuliana Dabija, medaliată cu bronz la Baku

Nina Capaţina câştigă argintul la Festivalul Olimpic European de la Baku – UPDATE! Iuliana Dabija, medaliată cu bronz la Baku

Tânăra atletă Nina Capaţina a cucerit ieri, 23 iulie, medalia de argint în finala concursului de aruncare a greutăţii al Festivalului Olimpic al Tineretului European, găzduit de capitala azeră Baku. Probele atletice din cadrul Festivalului se desfăşoară în perioada 22-27 iulie.

În competiţiile de calificare, care au avut loc cu o zi înainte, Nina s-a plasat a treia cu rezultatul de 16,67m. În finală moldoveanca a aruncat greutatea la marca 17,16m, reuşind s-o lase în urmă pe reprezentanta Germaniei Pruefer Sina (16,84m), dar fiind devansată de atleta din Turcia Akyol Pinar (17,88m).

Menţionăm că în finalele Festivalului au răzbătut şi alte atlete din Republica Moldova: Garaeva Iana, 400m/g, şi Dabija Iuliana, triplusalt. Finalele la probele lor vor avea loc pe 25 şi 26 iulie, respectiv.

Nina Capaţina este una dintre atletele promiţătoare din ţara noastră. Anul trecut ea a câştigat argintul european la campionatul U18 din Gyor (Ungaria), iar ulterior la Jocurile Olimpice ale Juniorilor din Buenos Aires (Argentina) s-a plasat pe locul 4, la aceeaşi probă.

UPDATE!

Încă o medalie pentru atleţii moldoveni la Baku! Iuliana Dabija, atletă din or. Bender antrenată de dna Olga Stratienco, a câştigat medalia de bronz la triplusalt cu un rezultat de 12,98m. Primele la această probă s-au clasat atleta din Suedia Maja Aaskag (13,26m) şi franceza Lesly Raffin (13,08m).

Felicitări călduroase atleţilor medalişti şi participanţilor la FOTE 2019 Baku!

Partajează