Set de medalii pentru atleţii moldoveni la Campionatul balcanic (Bulgaria)

Set de medalii pentru atleţii moldoveni la Campionatul balcanic (Bulgaria)

Ediţia 2018 a Campionatului balcanic de vară pentru seniori s-a desfăşurat în or. Stara Zagora din Bulgaria. Cu o echipă de 24 de concurenţi, Republica Moldova a fost una dintre cele 18 ţări participante la prestigiosul for sportiv regional.

Merită menţionată performanţa Zalinei Petrivskaya la aruncarea ciocanului. Sportiva a dominat concursul feminin şi a cucerit medalia de aur cu rezultatul de 71,36 metri. La concursul masculin de aruncare a ciocanului, fratele Zalinei, Serghei Marghiev s-a plasat al treilea în clasament cu performanţa de 72,30 m. Dimitriana Surdu a fost foarte aproape de prima poziţie la aruncarea greutăţii, dar în final rezultatul de 17,36 metri i-a adus locul 2 şi medalia de argint.

Demni de luat în seamă sunt Denis Picus care a realizat o performanţă personală de 73,53 metri la aruncarea suliţei şi Alexandr Cruşelniţchii la 110 metri cu garduri – 14 sec 40 sutimi, ambii situându-se pe locul 4 în probele respective. La fel, Diana Podoleanu s-a calificat pentru finala de 100 metri, unde a demonstrat  un rezultat de 11 sec 94 sutimi. Ştafeta masculină de 4x400m, formată din Cristin Eşanu, Ivan Siuris, Andrei Daranuţa şi Andrei Şturmilov, a creat mari emoţii şi un spectacol palpitant la încheierea campionatului. Băieţii au scos un rezultat decent de 3.12,07 care le-a permis să se claseze pe locul 5 între echipe.

Pentru cei mai puternici participanţi la balcaniadă, aceste competiţii au fost ultimul start important înainte de cel mai important concurs al sezonului – Campionatul Europei, care va începe pe 6 august în Berlin (Germania).

Deplasarea la Campionatul balcanic s-a realizat cu suportul financiar al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

 

Partajează